Fotoshoot in Groningen met een 55 jaar getrouwd echtpaar

mei 14, 2024

Een hele tijd geleden mocht ik de bruiloft fotograferen van de kleindochter van dit stel. Ook de bruiloft van hun kleinzoon mocht ik vastleggen. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat me gevraagd werd door de kleinkinderen om foto’s te maken van hun opa en oma. Voor deze fotoshoot reisde ik af naar Bedum in Groningen, om Bert en Ali vast te leggen in en rondom het huis waar ze al dik 50 jaar samen wonen.

Fotoshoot in de tuin

Bert en Ali zijn gek op tuinieren, en dit was te zien. De tuin was een prachtig geheel van kleurrijke planten, bloemen en struiken. We begonnen de fotoshoot met een kop thee in de tuin. Ze vertelden me hoe ze elkaar leerden kennen, tientallen jaren geleden op de bloemencorso. En hoe ze vervolgens al vrij snel trouwden en inmiddels al 55 jaar getrouwd zijn! We kletsten wat af en liepen ondertussen een rondje door de tuin waar alles vol trots werd laten zien.

Ontspannen op de foto

Omdat Bert en Ali in hun vrije tijd veel fietsen mocht dit natuurlijk niet ontbreken tijdens de fotoshoot. Ze pakten hun stalen ros en staken de weg over naar het bos, waar we een stuk fietsten en wandelden. Het is zo mooi om te zien hoe de mensen voor m’n camera meteen ontspannen zodra ze iets doen wat ze leuk vinden! Er werden nog wat bloemen geplukt voor thuis waarna we weer naar het huis fietsten.

Thuis aangekomen kreeg ik een rondleiding in het huis, waar ik een piano zag staan in de studeerkamer. Ali had hier al zeker een jaar niet op gespeeld, maar ik kon het toch niet laten om te vragen of ze een stukje kon laten horen. Dit wilde ze gelukkig wel, en ze was het zeker niet verleerd! We dronken nog een kop koffie, Bert en Ali luisterden Nederland Zingt via de televisie en bekeken de foto’s die de kleinkinderen hadden gestuurd naar het digitale fotolijstje. Hierna nam ik afscheid van dit lieve stel. Wat was het een fijne middag!

Ben je nou na het bekijken van deze fotoshoot in Groningen enthousiast geworden en wil je ook een fotoshoot cadeau doen aan je opa en oma? Ze gaan het ongetwijfeld te gek vinden!

SHARE THIS STORY