Fotoproject Drenthe

mei 27, 2024

Waarom een fotoproject over Drenthe?

28 jaar geleden werd ik geboren in Assen, de hoofdstad van Drenthe. Als kind was ik al veel buiten en wilde ik het liefst boswachter worden. Hoewel dit er niet van gekomen is, ben ik nog steeds het liefst elke dag zoveel mogelijk buiten. Wandelen in het Asserbos, langs het Zeijerwiekje of een rondje Gasselterveld. Waar ik altijd ook al veel fietste, is dit alleen maar meer geworden sinds het aanschaffen van een mountainbike zo’n twee jaar geleden. Een mountainbike brengt zoveel vrijheid met zich mee: ik kan in vrij korte tijd een flink stuk fietsen en makkelijker van de geasfalteerde wegen af waardoor ik nieuwe stukken bos, heide en dorpjes ontdek. Vaak gaat op deze tripjes mijn camera met me mee, om vast te leggen wat ik maar tegenkom: denk aan oude boerderijtjes, wilde dieren en mooie vergezichten.

Tijdens één van deze tochtjes, ik denk ergens in het voorjaar van 2023, ontstond het idee voor dit fotoproject. Een project waarin ik het Drentse leven vast leg. Ik ga, wandelend of op de fiets, op zoek naar mensen die een verhaal te vertellen hebben over Drenthe. Wat betekent Drenthe voor ze en wat vinden ze er? De portretten van deze mensen wissel ik af met (typisch Drentse) landschapsfoto’s en foto’s van pittoreske Drentse dorpjes.

Het fotoproject over Drenthe moet nog een naam krijgen, maar dat weerhield me er niet van om alvast te beginnen.

Het fotoproject

De bedoeling is om het fotoproject gedurende alle vier de seizoenen te doen. Daarnaast is het mijn idee om elke maand een blogje te schrijven met een update met nieuwe foto’s en bijbehorende verhalen. Ik hoop jullie natuurlijk elke maand terug te zien keren!

En wat betreft de naam: suggesties zijn welkom!

Update juni

De afgelopen weken heeft het fotoproject steeds meer vorm gekregen. Ik ben veel vrije middagen en avonden op pad geweest op de mountainbike en ben veel mensen tegengekomen. Zo heb ik verschillende verhalen gehoord over wat Drenthe zo bijzonder maakt voor ze en heb ik van de meeste van deze mensen een portret mogen maken.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT