Waarom je een shoot zou moeten boeken tijdens het golden hour!

januari 7, 2022

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de resultaten van jouw fotoshoot. Denk aan kleding die mooi bij elkaar past, een toffe locatie die we samen hebben uitgekozen of het doen van een activiteit tijdens de shoot. Wat nog wel het meest belangrijk is tijdens het shooten is het licht! Fotografie betekent letterlijk schrijven met licht. Het soort licht kan een foto dus echt maken of breken. Lees hieronder waarom jij een shoot tijdens golden hour zou moeten boeken.

Midden op de dag is het licht te hard

Ik fotografeer liever niet midden op de dag. Dit heeft een simpele reden: het licht is vaak gewoon te hard. Stel jezelf eens een zonnige zomerdag voor: de zon staat vrijwel de hele middag hoog aan de hemel, waardoor het licht hard wordt, je gaat knijpen met je ogen en er veel rare schaduwen ontstaan, bijvoorbeeld op je gezicht. Hier is natuurlijk wel mee te werken, door de zon achter mijn onderwerp, jou of jullie, te zetten. Hier voorkomt ik alleen niet mee dat de foto’s erg contrastrijk worden en ze detail verliezen, doordat ik rechtstreeks tegen de zon in schiet. Camera’s kunnen dit prima handelen, maar het is verre van ideaal. Daarnaast is het nabewerken van foto’s gemaakt in de volle zon veel meer werk en lastiger dan wanneer dit gebeurd tijdens het zogeheten golden hour.

Het gouden uur is de periode na zonsopkomst en voor zonsondergang. Vaak heeft deze periode ongeveer de lengte van een uur. De zon staat dan mooi laag aan de horizon, wat zorgt voor warm en zacht licht. Hier kan ik als fotograaf heel mooi mee spelen: bijvoorbeeld door jou of jullie voor de zon te plaatsen. Dit geeft een mooie warme gloed in jullie haar en zorgt voor een gehele warmere sfeer in de foto.

Via onderstaande apps kun je goed bekijken wanneer het golden hour begint op jouw stootlocatie.

Voor Android: https://www.phototime.app
Voor iPhone: https://apps.apple.com/nl/app/magic-hour/id482426006

Ik wil jou de mooist mogelijke foto’s afleveren

Een fotoshoot is best een investering, wat ik me goed kan voorstellen. Waarom zou je dan niet het maximale uit deze investering halen? Ik wil jou de mooist mogelijke foto’s afleveren, en dat gebeurd niet wanneer er gekozen wordt voor een shoot midden op de dag. Om jou het allerbeste resultaat te kunnen garanderen, shoot ik het allerliefst rond zonsopkomst of zonsondergang. Mijn doel is namelijk om jou foto’s te leveren die je je leven lang zult koesteren en het liefst groot zult afdrukken en ophangen.

Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen niet ideaal is om vroeg of laat op de dag pas te gaan shooten: bijvoorbeeld wanneer jullie een gezin hebben met jonge kinderen, die op tijd op bed moeten. Maar ik kan je garanderen: foto’s waar jij jarenlang plezier van hebt zijn die kortere nacht dubbel en dwars waard!

shoot-tijdens-golden-hour
fotoshoot-tijdens-golden-hour

Klik hier om jouw golden hour shoot te boeken!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT